zaterdag 18 juli 2009

wat een week!

Werkelijk, je moet er bij zijn om het te kunnen begrijpen. Een week vol met berichten van mensen die belangeloos hun dienst of produkt ter beschikking stelden. En niet zo'n beetje produkten! Nee, de meest prachtige zaken staan er tussen van mega-websites tot zakelijke coaching, heerlijke wandelingen en intense persoonlijke workshops.
Maar ook fantastische schilderijen en kunst, fotografie-workshops en zelfs een etentje op de Erasmusbrug in Rotterdam (ik heb geboden en wie daar bovenuit gaat geef ik persoonlijk een zetje richting Maas)....

De media die het oppikte, de bieders die massaal aan het bieden sloegen en nog altijd slaan en nu, een week verder, staat er bijna 25.000 euro op de teller. Bij elkaar gesprokkeld door al die enthousiaste mensen die het doel, het opbouwen van het schoolsysteem, zo'n ontzettend warm hart toedragen.
En door dit enthousiasme kon ik er zelfs op voorspraak van ATF11 een tweede goed doel, het ondersteunen van een vrouwenhuis in Kabul, aan toevoegen. Zij hebben 15.000 euro nodig voor een concreet project, het starten van een bakkerij, een naaiatelier en ee cateringbedrijf. Om zo die vrouwen te kunnen leren dat zij zichzelf kunnen onderhouden en op eigen benen kunnen staan. En de eerste 5 zijn daarvan dus bijna bij elkaar! Een actie die overigens van harte wordt toegejuicht door S4A.

Twee prachtige doelen en ik hoop dat het einde nog niet in zicht is!

En er waren kippenvel momenten!
Bijvoorbeeld al die hulp bij het opstarten van de website van Tjarko die meer dan hard meegedacht en zo mogelijk nog harder heeft gewerkt om het te stroomlijnen.
Maar ook het thuiskomen dinsdag en muiterij in het Twitterteam te ontdekken. Ipv naar mijn mailbox werd alle veilingmail nu centraal opgevangen en verwerkt. Dat scheelde zo'n hoop stress hier!
Die hause van aanbiedingen die maar blijven komen! Met het ene na het andere bijzondere item.
Of gisteravond toen de winnaars van de veilingen die toen stopten extra geld overmaakten vanwege het initiatief en het ontzettende goede doel.
Maar ook Rutger die zo ontzettend trots en blij is en zo onder de indruk van wat er hier gebeurde de afgelopen dagen.

Soms, heel soms, verliezen we allemaal wel 's een keer het vertrouwen in de mensheid. Mocht je zo'n dipje in de toekomst nou weer 's hebben? Doe dan net als ik zal gaan doen: denk even aan de twitterveiling ....

Geen opmerkingen: