maandag 14 september 2009

Uitgeblust!


Voldaan hoor, dat absoluut, maar ook vreselijk uitgeblust :-)

Vandaag was Twitterveiling-zondag. Een dag die werd gehouden op Volkel, op onze laatste Thuisfrontdag. Sowieso een spannende dag omdat we Rutger weer zien. En nu extra spannend omdat ik gastvrouw mag spelen voor een 40-tal twitteraars, een minister mag ontvangen, een hele dikke cheque mag overhandigen en ondertussen een goed-haardag moet hebben want er is pers... veeeeel pers!

En ik moet zeggen dat het allemaal fantastisch verliep. Allereerst door de opvang door zowel Ton Leenders en Hans Hermans. Beiden behorend tot de staf van Volkel en waarschijnlijk in het bezit van een indrukwekkende rang. Waarop we dus direct kunnen concluderen dat ik een halfslachtige soldatenvrouw ben want ik heb geen idee wat die rang is. Maakt ook niet uit, het waren toppers want ze hebben er alles aangedaan om deze dag tot een mooie te maken. Cynthia Bakker, van de afdeling voorlichting, zorgde ervoor dat iedereen die wilde ook daadwerkelijk naar binnen mocht.

Commandant vd Mast, de grote baas zeg maar op de basis, was zo gastvrij om die wildvreemde twitteraars op de basis toe te laten. En daar zaten we dan, in de officiersmess! Sjieke bedoening! Pers erbij, interviews voor tv, radio en krant door iedereen. Net echt!


En toen kwam minister Bert Koenders de feestvreugde verhogen. En wat een leuke man is dat! Zou het aan het ministerie van BuZa liggen? Want minister Maxime Verhagen vond ik ook al zo geslaagd. De heer Koenders nam uitgebreid de tijd voor ons. En toen de live-verbinding. Het is gewoon zo heerlijk om 'die kant' weer te zien na een maand. Met als extraatje het laatste kwartiertje voor Twitterveiling.



Met een prachtige cheque, gemaakt door @digilin (Linda van Studio4) mocht ik 42.000,-- euro's (TWEE EN VEERTIG!) overhandigen. Maar toen kwam de minister erbij. En deed nog 's 21.000,-- euro erbij! Met een topbedrag van 63.000 euro gaan we dus ATF-11 blij maken. Toen na afloop de minister zowel voor de mensen van het thuisfront als voor ons twitterveilers nog even tijd maakte en we met een borrel (cola light) stonden te proosten op het super eindresultaat kon mijn dag niet meer stuk.

En volgens de berichten waren ook de twitterende bezoekers van deze dag erg onder de indruk. Van de ontvangst, van het bedrag, maar voornamelijk van wat zo'n dag voor ons als thuisfront betekent. Hoe blij we zijn als dat beeld de mannen en vrouwen aan 'de andere kant' laat zien, de kindjes die hun liedjes zingen, baby's die eindelijk kunnen zitten en dat aan papa via beeld laten zien, moeders die hun zoon generen door hem een dikke knuffel toe te roepen, het toezingen van de jarigen over en weer... iedereen superblij dat er alweer een thuisfrontdag is en dus alweer een maandje dichterbij thuiskomst.

En mijn twittervrienden lazen daar de afgelopen tijd 3 keer over en maakten het nu mee. En lachten mee en snotterden mee... even onderdeel van het thuisfront.

Geen opmerkingen: